Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grillad kycklingburgare, läckert med salt bacon och kryddig sås.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 4 kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 8 skivor bacon
  • 125 g mozzarella
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g rucola
  • 1 skivad bifftomat
  • 1 skivad avokado
  • 1 skivad silverlök
  • 2 saltgurkor delade på längden
  • BBQ-sås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Banka kycklingfiléerna med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.
  2. Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något
  3. Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på bbq-såsen.
  4. Servera med mer bbq-sås och saltgurka vid sidan om.

BBQ-sås

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2015-06-27

Supergott, bbq-såsen var stark och pricken över i:et

Johanna

2013-07-01

En riktigt 10:a, så sjukt god och man känner sig inte alls äckligt mätt utan fräscht mätt. Jag bytte dock bröden till frisco bröd, mycket saftigare :) kan starkt rekommendera detta, speciellt bbq-såsen!!

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 4 kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 8 skivor bacon
  • 125 g mozzarella
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g rucola
  • 1 skivad bifftomat
  • 1 skivad avokado
  • 1 skivad silverlök
  • 2 saltgurkor delade på längden
  • BBQ-sås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grillad kycklingburgare, läckert med salt bacon och kryddig sås.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Banka kycklingfiléerna med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.
  2. Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något
  3. Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på bbq-såsen.
  4. Servera med mer bbq-sås och saltgurka vid sidan om.

BBQ-sås

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2015-06-27

Supergott, bbq-såsen var stark och pricken över i:et

Johanna

2013-07-01

En riktigt 10:a, så sjukt god och man känner sig inte alls äckligt mätt utan fräscht mätt. Jag bytte dock bröden till frisco bröd, mycket saftigare :) kan starkt rekommendera detta, speciellt bbq-såsen!!