Chiapizza med chevre & valnötter

Chiapizza med chevre & valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Frasig pizza med chiafrön i degen. Vårt recept toppas med kronärtskockskräm, chèvre och fikon. Riktigt festlig och god även som tilltugg!

Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad
  • Pizzadeg:
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl chiafrön
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kronärtskockskräm:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
  4. Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
  5. Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2015-10-12

Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!

Bitte

2015-03-27

Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19

Elsa

2014-12-31

Äcklig. Något saknas.

lisa

2014-09-04

chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.

Annika

2014-08-29

Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???

Lise

2014-08-25

chevren står inte med i receptet

Chiapizza med chevre & valnötter
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad
  • Pizzadeg:
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl chiafrön
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kronärtskockskräm:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0.5 tsk salt

Chiapizza med chevre & valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Frasig pizza med chiafrön i degen. Vårt recept toppas med kronärtskockskräm, chèvre och fikon. Riktigt festlig och god även som tilltugg!

Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
  4. Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
  5. Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2015-10-12

Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!

Bitte

2015-03-27

Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19

Elsa

2014-12-31

Äcklig. Något saknas.

lisa

2014-09-04

chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.

Annika

2014-08-29

Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???

Lise

2014-08-25

chevren står inte med i receptet