För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chiapizza med chevre & valnötter

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Pizza är populär bjudmat. Den här blir dessutom en snackis – väldigt instagramvänlig!

Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad
  • Pizzadeg:
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl chiafrön
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kronärtskockskräm:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
  4. Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
  5. Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2015-10-12

Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!

Bitte

2015-03-27

Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19

Elsa

2014-12-31

Äcklig. Något saknas.

lisa

2014-09-04

chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.

Annika

2014-08-29

Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???

Lise

2014-08-25

chevren står inte med i receptet

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Gremolatastekt biff

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad
  • Pizzadeg:
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl chiafrön
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kronärtskockskräm:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0.5 tsk salt

Chiapizza med chevre & valnötter

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Pizza är populär bjudmat. Den här blir dessutom en snackis – väldigt instagramvänlig!

Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
  4. Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
  5. Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2015-10-12

Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!

Bitte

2015-03-27

Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19

Elsa

2014-12-31

Äcklig. Något saknas.

lisa

2014-09-04

chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.

Annika

2014-08-29

Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???

Lise

2014-08-25

chevren står inte med i receptet

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Gremolatastekt biff

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)