
Chiapizza med chevre & valnötter
Betyg (1-5):
Pizza är populär bjudmat. Den här blir dessutom en snackis – väldigt instagramvänlig!
Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk olivolja
- 4 dl parmesanost, riven
- 8 fikon, skivade och färska
- 300 g chèvre
- 80 g valnötskärnor
- 2 msk honung, flytande
- svartpeppar
- 30 g mangold - eller rucolablad
- Pizzadeg:
- 15 g jäst
- 2.5 dl vatten, ljummen
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl chiafrön
- 6.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- Kronärtskockskräm:
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja
- 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
- Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
- Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
- Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
- Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.
Liknande recept
Chiapizza med chevre & valnötter
Betyg (1-5):
Pizza är populär bjudmat. Den här blir dessutom en snackis – väldigt instagramvänlig!
Tillagningstid: 30 minuter + jästtid
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
- Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärt- skockskrämen.
- Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.
- Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.
- Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-10-12
Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!
2015-03-27
Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19
2014-12-31
Äcklig. Något saknas.
2014-09-04
chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.
2014-08-29
Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???
2014-08-25
chevren står inte med i receptet
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gabriella
2015-10-12
Godaste pizzadegen ever, krispig och ovanligt mättande!
Bitte
2015-03-27
Hela familjen tycker denna är toppen, mamma, pappa och två killar 17 och 19
Elsa
2014-12-31
Äcklig. Något saknas.
lisa
2014-09-04
chiafröna ska vara i dl enligt receptet i tidningen.
Annika
2014-08-29
Hur mycket chiafrön? 0,5 tsk, msk, dl eller l???
Lise
2014-08-25
chevren står inte med i receptet