Cheesecake med krusbär

Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Cheesecake med frisk syra, toppad med krusbär och aprikosmarmelad. En riktig sommardessert!

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott

Cheesecake med krusbär
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Cheesecake med frisk syra, toppad med krusbär och aprikosmarmelad. En riktig sommardessert!

Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott