Cheesecake med krusbär
  • Ugn 200º

Cheesecake med krusbär

3.41 (17 betyg)

  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 1,5 timme

Ingredienser

4 portioner
Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.

  2. 2

    Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.

  3. 3

    Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • christina

    gott gott