Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott

Liknande recept

Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott

Liknande recept

Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)