Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott

Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
13 st
  • Pajskal:
  • 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl socker
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 0.5 liter krusbär
  • 0.5 msk citronmeliss, några blad

Cheesecake med krusbär

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  3. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina

2012-07-17

gott gott

Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies