
Cheesecake med krusbär
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pajskal:
- 5 dl krossade digestivekex (4 kex per dl)
- 100 g smält smör
- 1 msk malen ingefära
- 2 msk socker
- Fyllning:
- 600 g färskost
- 3 ägg
- 2 dl gräddfil
- 0.75 dl socker
- 1 urgröpt vaniljstång
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- Topping:
- 1 dl aprikosmarmelad
- 0.5 liter krusbär
- 0.5 msk citronmeliss, några blad
Gör så här
- Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
- Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.
Liknande recept
Cheesecake med krusbär
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
- Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
christina
2012-07-17
gott gott