Champinjonsoppa med keso och krasse
  • Tid 25 min

Champinjonsoppa med keso och krasse

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g keso
  • smörgåskrasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.

  2. 2

    Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med bröd!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar