Champinjonsoppa med Keso och krasse

Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-02

Hej Süzanna, väldigt många av våra recept är köpklara - men inte riktigt alla. Framöver kommer förhoppningsvis varorna för detta recept gå att lägga direkt i varukorgen.

Süzanna

2021-05-31

Kan man inte lägga varorna direkt i varukorgen?

Champinjonsoppa med Keso och krasse
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-02

Hej Süzanna, väldigt många av våra recept är köpklara - men inte riktigt alla. Framöver kommer förhoppningsvis varorna för detta recept gå att lägga direkt i varukorgen.

Süzanna

2021-05-31

Kan man inte lägga varorna direkt i varukorgen?