För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Champagnesorbet

Betyg (1-5):
3.03 (74 betyg)

Ställ till med fest och bjud på det lyxigaste som går att erbjuda i glassväg. Bättre än champange och glass på en och samma sked blir det knappast.

Tillagningstid: 3 timmar 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 6 dl torr champagne
  • 6 äggvitor

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda citronskal, citronsaft, champagne och sockerlag.
  3. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.

Servering

Servera i champagneglas och servera eventuellt små spröda kakor till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



LS

2018-12-31

Använder receptet för att göra Moscato d’Asti sorbet (samma mängder), och brukar sila bort det mesta av citronskalet. Blir alltid lika gott!

ULWE

2017-09-15

Bästa sorben, konsistens och färg som nysnö. Använde torr prosecco +ca 4 cl Limoncello di Capri.

Ka

2014-12-31

Sämst recept. Blev totalt misslyckat.

Liknande recept

Yoghurtglass i strut

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(7)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Hasselnötsmarshmallows

(22)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Karlsbadersemlor

(32)

Marsipanrosor

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 6 dl torr champagne
  • 6 äggvitor

Champagnesorbet

Betyg (1-5):
3.03 (74 betyg)

Ställ till med fest och bjud på det lyxigaste som går att erbjuda i glassväg. Bättre än champange och glass på en och samma sked blir det knappast.

Tillagningstid: 3 timmar 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda citronskal, citronsaft, champagne och sockerlag.
  3. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.

Servering

Servera i champagneglas och servera eventuellt små spröda kakor till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



LS

2018-12-31

Använder receptet för att göra Moscato d’Asti sorbet (samma mängder), och brukar sila bort det mesta av citronskalet. Blir alltid lika gott!

ULWE

2017-09-15

Bästa sorben, konsistens och färg som nysnö. Använde torr prosecco +ca 4 cl Limoncello di Capri.

Ka

2014-12-31

Sämst recept. Blev totalt misslyckat.

Liknande recept

Yoghurtglass i strut

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(7)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Hasselnötsmarshmallows

(22)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Karlsbadersemlor

(32)

Marsipanrosor

(4)