Carpaccio på pilgrimsmusslor
  • Tid 20 min

Carpaccio på pilgrimsmusslor

5 (1 betyg)

Brynt smör gör den här rätten till en superfavorit!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk löjrom, eller annan rom
  • små salladsblad eller örter till garnering
  • 25 g smör
Picklade grönsaker
  • 3 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 gurka
  • 1 morot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklade grönsaker: Koka ättika och socker tills sockret lösts upp. Ta av från värmen. Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked. Fintärna. Skala moroten och skär lika fint. Lägg grönsakerna i lagen och låt kallna helt.

  2. 2

    Skär musslorna i tunna skivor och lägg upp på förrättstallrikar. Salta och peppra lätt. Klicka över lite rom och strö ut de picklade grönsakerna runt om. Garnera med små salladsskott eller örter.

  3. 3

    Värm smör i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt. Droppa det brynta, varma smöret över musslorna vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bryn smöret och häll i en skål. Värm i mikron precis innan servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar