Carpaccio på pilgrimsmusslor

Carpaccio på pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Brynt smör gör den här rätten till en superfavorit!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 4 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk löjrom, eller annan rom
  • små salladsblad eller örter till garnering
  • 25 g smör
  • Picklade grönsaker
  • 3 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 gurka
  • 1 morot

Gör så här

  1. Picklade grönsaker: Koka ättika och socker tills sockret lösts upp. Ta av från värmen. Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked. Fintärna. Skala moroten och skär lika fint. Lägg grönsakerna i lagen och låt kallna helt.
  2. Skär musslorna i tunna skivor och lägg upp på förrättstallrikar. Salta och peppra lätt. Klicka över lite rom och strö ut de picklade grönsakerna runt om. Garnera med små salladsskott eller örter.
  3. Värm smör i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt. Droppa det brynta, varma smöret över musslorna vid servering.

Tips

Bryn smöret och häll i en skål. Värm i mikron precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carpaccio på pilgrimsmusslor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk löjrom, eller annan rom
  • små salladsblad eller örter till garnering
  • 25 g smör
  • Picklade grönsaker
  • 3 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 gurka
  • 1 morot

Carpaccio på pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Brynt smör gör den här rätten till en superfavorit!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklade grönsaker: Koka ättika och socker tills sockret lösts upp. Ta av från värmen. Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked. Fintärna. Skala moroten och skär lika fint. Lägg grönsakerna i lagen och låt kallna helt.
  2. Skär musslorna i tunna skivor och lägg upp på förrättstallrikar. Salta och peppra lätt. Klicka över lite rom och strö ut de picklade grönsakerna runt om. Garnera med små salladsskott eller örter.
  3. Värm smör i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt. Droppa det brynta, varma smöret över musslorna vid servering.

Tips

Bryn smöret och häll i en skål. Värm i mikron precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!