Carnitas med äppelsalsa

Betyg (1-5):
4.36 (42 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g fläskkarré med eller utan ben
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1.5 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 msk flingsalt
  • Äppelsalsa
  • 3 äpplen, fintärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 200 g rödkål, tunt strimlad

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Blanda vitlök med alla torra kryddor, socker och salt.
  2. Strö ut på en skärbräda och vänd köttskivorna i kryddblandningen. Grilla köttet tills de är genomstekta och har fin färg, 2-4 min per sida.
  3. Skiva i sneda tunna skivor och servera i tortillabröd medrödkål och äppelsalsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2019-01-06

Mycket god kryddning, har blivit en återkommande favorit.

Elsa webbredaktör

2018-09-25

Det går förstås utmärkt att steka köttet också!

Annika

2017-08-15

Mycket god kryddning på karré,god och snabb rätt

Nadia

2017-06-26

Supergott!!

Jenny

2017-06-16

Så himla gott!

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Pasta med rotsaker och linser

(8)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(33)

Tofu Tikka

(28)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Minestronesoppa med linser

(20)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g fläskkarré med eller utan ben
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1.5 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 msk flingsalt
  • Äppelsalsa
  • 3 äpplen, fintärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 200 g rödkål, tunt strimlad

Carnitas med äppelsalsa

Betyg (1-5):
4.36 (42 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Blanda vitlök med alla torra kryddor, socker och salt.
  2. Strö ut på en skärbräda och vänd köttskivorna i kryddblandningen. Grilla köttet tills de är genomstekta och har fin färg, 2-4 min per sida.
  3. Skiva i sneda tunna skivor och servera i tortillabröd medrödkål och äppelsalsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2019-01-06

Mycket god kryddning, har blivit en återkommande favorit.

Elsa webbredaktör

2018-09-25

Det går förstås utmärkt att steka köttet också!

Annika

2017-08-15

Mycket god kryddning på karré,god och snabb rätt

Nadia

2017-06-26

Supergott!!

Jenny

2017-06-16

Så himla gott!

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Pasta med rotsaker och linser

(8)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(33)

Tofu Tikka

(28)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Minestronesoppa med linser

(20)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies