
Caponata med linser
Betyg (1-5):
Siciliansk gryta med aubergin och kapris.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 300 g tärnad aubergine
- 1 tärnadd gul paprika
- 1 tärnad röd paprika
- 1 skivad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 400 g passerade tomater
- 12 st kapris cocktail
- 400 g belugalinser eller röda linser
- 10 st cocktailtomater
- 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
- Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).
Servering
Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.
Caponata med linser
Betyg (1-5):
Siciliansk gryta med aubergin och kapris.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
- Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).
Servering
Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-29
En av mina favoritgrytor! Passar jättebra på hösten!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2021-09-29
En av mina favoritgrytor! Passar jättebra på hösten!