Caponata med linser

Caponata med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-09-29

En av mina favoritgrytor! Passar jättebra på hösten!

Caponata med linser
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Caponata med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-09-29

En av mina favoritgrytor! Passar jättebra på hösten!