Cannelloni med linser och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.59 (27 betyg)

Vegetariska cannellonis fyllda med linser, morot och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 10 torkade lasagneplattor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 150 g soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl torkade röda linser
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl finriven Grana padano
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan. Fräs morot, lök, vitlök och rosmarin i olja och tomatpuré. Tillsätt vatten, soltorkade tomater och linser, låt puttra ihop tills linserna är mjuka.
  2. Koka pastaplattorna mjuka och kyl ner dem i kallt vatten. Lägg ut plattorna på bänken och fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna i en oljad ugnsform.

Béchamelsås:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölet. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en slät sås. Tillsätt hälften av den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  2. Häll såsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med tunt hyvlade morötter.

Tips

Istället för att göra rullar, varva de kokta pastaplattorna med fyllningen och såsen och gratinera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-14

Hej Thilini! Siffran 17 står för antalet ingredienser, och inte antalet cannellonis! Lycka till i köket!

Thilini

2019-10-13

Hur blir tio plattor 17st färdiga?

Coop

2019-03-22

Hej Charlotta Lord! Klibbar de ihop trots att du spolat dem med kallt vatten? Du kan prova lite olja i kokvattnet, eller att använda färska pastaplattor. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Charlotta Lord

2019-03-18

Omöjligt att rulla de kokta plattorna, plattorna fastar ihop under kokningen, smaken är bra. Receptet behöver förbättras om det ska fungera som vardagsmat

Katarina

2019-03-04

Såsen blev mycket god, men nästa gång gör jag lasagne. Det var svårt att rulla, så det blev lite sås i relation till pasta.

Ana Perez

2019-02-28

Såååå gott!!jag gjorde det med glutenfria spaghetti och lite fetaost. sen gratinerade jag det i ugnen.Verkligen supergod!Tack!

Sara

2019-02-17

Stort MUMS! Jag gjorde det som en lasagne istället och smulade ner lite fetaost mellan ett av lagren. En riktigt hit!

Maja

2019-01-05

För mycket soltorkade tomater, tog över lite för mycket. Svårt att rulla på längden, fick rulla kortsidan istället. Vissa plattor fastnade i varandra och gick sönder. Men väldigt gott!

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lökpaj med smördeg

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 10 torkade lasagneplattor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 150 g soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl torkade röda linser
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl finriven Grana padano
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g morötter

Cannelloni med linser och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.59 (27 betyg)

Vegetariska cannellonis fyllda med linser, morot och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan. Fräs morot, lök, vitlök och rosmarin i olja och tomatpuré. Tillsätt vatten, soltorkade tomater och linser, låt puttra ihop tills linserna är mjuka.
  2. Koka pastaplattorna mjuka och kyl ner dem i kallt vatten. Lägg ut plattorna på bänken och fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna i en oljad ugnsform.

Béchamelsås:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölet. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en slät sås. Tillsätt hälften av den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  2. Häll såsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med tunt hyvlade morötter.

Tips

Istället för att göra rullar, varva de kokta pastaplattorna med fyllningen och såsen och gratinera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-14

Hej Thilini! Siffran 17 står för antalet ingredienser, och inte antalet cannellonis! Lycka till i köket!

Thilini

2019-10-13

Hur blir tio plattor 17st färdiga?

Coop

2019-03-22

Hej Charlotta Lord! Klibbar de ihop trots att du spolat dem med kallt vatten? Du kan prova lite olja i kokvattnet, eller att använda färska pastaplattor. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Charlotta Lord

2019-03-18

Omöjligt att rulla de kokta plattorna, plattorna fastar ihop under kokningen, smaken är bra. Receptet behöver förbättras om det ska fungera som vardagsmat

Katarina

2019-03-04

Såsen blev mycket god, men nästa gång gör jag lasagne. Det var svårt att rulla, så det blev lite sås i relation till pasta.

Ana Perez

2019-02-28

Såååå gott!!jag gjorde det med glutenfria spaghetti och lite fetaost. sen gratinerade jag det i ugnen.Verkligen supergod!Tack!

Sara

2019-02-17

Stort MUMS! Jag gjorde det som en lasagne istället och smulade ner lite fetaost mellan ett av lagren. En riktigt hit!

Maja

2019-01-05

För mycket soltorkade tomater, tog över lite för mycket. Svårt att rulla på längden, fick rulla kortsidan istället. Vissa plattor fastnade i varandra och gick sönder. Men väldigt gott!

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lökpaj med smördeg

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies