Calzonepizza med tacokryddad färs
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Calzonepizza med tacokryddad färs

4.07 (15 betyg)

Nu behöver du inte välja - pizza och taco i god kombination.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 40 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 400 g färdig pizzadeg
  • 150 g riven ost
  • 230 g krossade tomater med vitlök
Kålsallad:
  • 300 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Hetta upp olivolja i en stekpanna. Bryn färsen smulig under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra ihop.

  3. 3

    Rulla ut pizzadegen och dela den i fyra rutor. Kavla varje ruta något tunnare på mjölat bakbord. Fördela färsen i mitten på varje ruta. Toppa med riven ost och tomatkross.

  4. 4

    Vik över en flik så att varje ruta blir en trekant och tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 15-20 minuter.

Kålsallad

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienser till kålsalladen i en bunke och rör om ordentligt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt tomatkrossen mot tacosås och servera med gräddfil.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lykke

    Mina blev inte lika fina, men himla goda. Jag blandade dock ihop färsen och tomaterna och hade i lite rivna morötter. Kommer göras igen, med variation.

  • Alice

    God! Färdig pizzadeg smakade bättre i denna form än utbakad.

  • Kajo

    Kålsallad? vilka ingredienser?

  • VIka

    jättegott! barnfavorit.

Visa fler