Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

3.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk cajunkrydda
Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
Till servering:
  • 1 lime i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.

  2. 2

    Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.

  4. 4

    Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar