Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabb och smakrik middag med lax och sötpotatis i ugn. Recept på hemgjord cajunkrydda hittar du längre ner i tipset.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda, se tips för hemmagjord om du inte hittar färdig
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

Tips

Gör egen cajunkrydda: Blanda 1 tsk vardera av oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-17

Hej Robert, om du inte hittar cajunkrydda kan du göra egen, se tipset :)

Robert

2022-03-14

Cajunkrydda går inte att köpa någonstans

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda, se tips för hemmagjord om du inte hittar färdig
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabb och smakrik middag med lax och sötpotatis i ugn. Recept på hemgjord cajunkrydda hittar du längre ner i tipset.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

Tips

Gör egen cajunkrydda: Blanda 1 tsk vardera av oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-17

Hej Robert, om du inte hittar cajunkrydda kan du göra egen, se tipset :)

Robert

2022-03-14

Cajunkrydda går inte att köpa någonstans