Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)