För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med musslor och tomat

(11)

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

(54)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Taco med skaldjur

(0)

Räktacos

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med musslor och tomat

(11)

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

(54)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Taco med skaldjur

(0)

Räktacos

(14)