Caesarsallad med pasta

Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caesarsallad med pasta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!