Caesarsallad med halloumi

Caesarsallad med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Caesarsallad som blandas med stekt halloumi. Så gott och perfekt att servera som ett tillbehör eller som en sommarlunch.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 1 msk neutral olja
  • 1 romansallad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna halloumin och stek i olja på hög värme tills den får fin färg. Bryt romansalladen i grova bitar och vänd runt med hälften av dressingen.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med halloumi, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caesarsallad med halloumi
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 1 msk neutral olja
  • 1 romansallad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Caesarsallad som blandas med stekt halloumi. Så gott och perfekt att servera som ett tillbehör eller som en sommarlunch.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tärna halloumin och stek i olja på hög värme tills den får fin färg. Bryt romansalladen i grova bitar och vänd runt med hälften av dressingen.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med halloumi, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!