Bun bo

Bun bo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

För dig som gillar det vietnamesiska köket.

Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner
  • Marinad:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ostronsås
  • 400 g tunt skivad oxfilé
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker
  • 3 dl finstrimlade morot
  • 3 dl finstrimlad rättika
  • 1 tsk salt
  • ..:
  • 200 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 dl böngroddar
  • 0.5 huvud isbergssallad, strimlat
  • 4 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • Servering:
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 msk rostad lök
  • 1.5 dl grovhackade rostade jordnötter
  • 1 tunt skivad och mönsterskuren morot
  • 4 kvistar thaibasilika

Gör så här

  1. Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
  2. Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
  4. Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bun bo
23 st
  • Ingredienser (23)
  • Marinad:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ostronsås
  • 400 g tunt skivad oxfilé
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker
  • 3 dl finstrimlade morot
  • 3 dl finstrimlad rättika
  • 1 tsk salt
  • ..:
  • 200 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 dl böngroddar
  • 0.5 huvud isbergssallad, strimlat
  • 4 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • Servering:
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 msk rostad lök
  • 1.5 dl grovhackade rostade jordnötter
  • 1 tunt skivad och mönsterskuren morot
  • 4 kvistar thaibasilika

Bun bo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

För dig som gillar det vietnamesiska köket.

Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
  2. Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
  4. Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!