
Bun bo
Betyg (1-5):
För dig som gillar det vietnamesiska köket.
Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner
- Marinad:
- 1 finhackad gul lök
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 2 finhackade citrongräs
- 2 msk fisksås
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk ostronsås
- 400 g tunt skivad oxfilé
- 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
- 4 msk råsocker
- 3 dl finstrimlade morot
- 3 dl finstrimlad rättika
- 1 tsk salt
- ..:
- 200 g risnudlar
- 2 msk olja
- 2 dl böngroddar
- 0.5 huvud isbergssallad, strimlat
- 4 msk fisksås
- 1 lime, pressad saft
- Servering:
- 1 dl grovhackad färsk koriander
- 1 msk rostad lök
- 1.5 dl grovhackade rostade jordnötter
- 1 tunt skivad och mönsterskuren morot
- 4 kvistar thaibasilika
Gör så här
- Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
- Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
- Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
- Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.
Bun bo
Betyg (1-5):
För dig som gillar det vietnamesiska köket.
Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner
Gör så här
- Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
- Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
- Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
- Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!