Bulgogi

Bulgogi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bjud på en koreansk bbq i sommar med genuina smaker. Grillad entrecôte som marineras och serveras med ris och sallad och bulgogisås. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g entrecôte, i tjocka skivor
  • Till servering
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 3 dl kimchi
  • 2 gemsallad eller krispsallad
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 dl färska böngroddar
  • 3 dl sushiris eller grötris
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl rostade sesamfrö
  • Bulgogisås
  • 1 msk rostade sesamfrö
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 dl gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 dl misopasta
  • 1.5 msk vatten
  • Marinad
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 moget päron, grovrivet
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.Lägg i köttet och låt stå minst30 min, men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till bulgogisåsen.
  3. Grilla köttet till fin grillyta och eninnertemperatur på 57°, ca 3 min persida. Låt vila 5–10 min på skärbrädaninnan det skärs upp i tunna strimlor.
  4. Blanda böngroddarna med sesamoljaoch smaka av med salt. Servera ris,kimchi, kött, böngroddar, sås och chilii salladsblad. Ät gärna med händerna!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Bulgogi
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 600 g entrecôte, i tjocka skivor
  • Till servering
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 3 dl kimchi
  • 2 gemsallad eller krispsallad
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 dl färska böngroddar
  • 3 dl sushiris eller grötris
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl rostade sesamfrö
  • Bulgogisås
  • 1 msk rostade sesamfrö
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 dl gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 dl misopasta
  • 1.5 msk vatten
  • Marinad
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 moget päron, grovrivet
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 dl japansk soja

Bulgogi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bjud på en koreansk bbq i sommar med genuina smaker. Grillad entrecôte som marineras och serveras med ris och sallad och bulgogisås. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.Lägg i köttet och låt stå minst30 min, men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till bulgogisåsen.
  3. Grilla köttet till fin grillyta och eninnertemperatur på 57°, ca 3 min persida. Låt vila 5–10 min på skärbrädaninnan det skärs upp i tunna strimlor.
  4. Blanda böngroddarna med sesamoljaoch smaka av med salt. Servera ris,kimchi, kött, böngroddar, sås och chilii salladsblad. Ät gärna med händerna!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)