Buffalo wings med fried rice

Buffalo wings med fried rice

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Stekt ris med kyckling, majs, purjo och röd chili.

Tillagningstid: 40 min
  • 3 dl jasminris
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g purjolök, grovt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 340 g majs,avrunnen, på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 500 g buffalo wing
  • salt
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, purjolök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt majs och torra kryddor och fortsätt steka tills allt har fin färg.
  2. Värm kycklingen i ugn eller mikro enligt anvisning på förpacknigen. Vänd ner det kokta riset och chili. Smaka av med salt och servera med buffalo wings och limeklyftor.

Tips

Koka riset dagen innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-02-17

Servera med creme fraiche och sweetchilisås 🙌

Katarina

2020-09-25

Riktigt gott! Snabbt och enkelt. Skulle gärna haft en yoghurt/limesås till. Man kan variera med sweetchilisås till och kanske även blanda i någon typ av böna tex mungobönor och/eller paprika. Rekommenderar verkligen!

Victoria

2019-06-14

God och går snabbt att göra. Rekommenderar verkligen!

Buffalo wings med fried rice
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g purjolök, grovt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 340 g majs,avrunnen, på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 500 g buffalo wing
  • salt
  • 1 lime, i klyftor

Buffalo wings med fried rice

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Stekt ris med kyckling, majs, purjo och röd chili.

Tillagningstid: 40 min

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, purjolök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt majs och torra kryddor och fortsätt steka tills allt har fin färg.
  2. Värm kycklingen i ugn eller mikro enligt anvisning på förpacknigen. Vänd ner det kokta riset och chili. Smaka av med salt och servera med buffalo wings och limeklyftor.

Tips

Koka riset dagen innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-02-17

Servera med creme fraiche och sweetchilisås 🙌

Katarina

2020-09-25

Riktigt gott! Snabbt och enkelt. Skulle gärna haft en yoghurt/limesås till. Man kan variera med sweetchilisås till och kanske även blanda i någon typ av böna tex mungobönor och/eller paprika. Rekommenderar verkligen!

Victoria

2019-06-14

God och går snabbt att göra. Rekommenderar verkligen!