Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk
  • Tid 35 min

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

3.59 (17 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 250 g fintärnat rökt sidfläsk
  • 1 kg ansad brysselkål
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl grovhackade valnötter
Dressing:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk skånsk senap
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl vanlig eller kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek sidfläsket knaprigt i en torr, het stekpanna.

  2. 2

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner brysselkålen och koka 5 minuter eller till önskad konsistens. Häll av vattnet och kyl snabbt ner kålen i iskallt vatten, för att behålla färg och spänst.

Dressing

  1. 1

    Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, salt och peppar för hand eller med elvisp. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat. Smaka av med kryddnejlika.

  2. 2

    Dela stora brysselkål på hälften eller i kvartar. Blanda med äpple, valnötter, sidfläsk och dressing.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut sidf läsket mot bacon eller nötterna mot pumpa- eller solroskärnor! solroskärnor
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • ingela

    Åt den här salladen på ett kalas igår, den var kanongod!