Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
  • 250 g fintärnat rökt sidfläsk
  • 1 kg ansad brysselkål
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk skånsk senap
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl vanlig eller kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek sidfläsket knaprigt i en torr, het stekpanna.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner brysselkålen och koka 5 minuter eller till önskad konsistens. Häll av vattnet och kyl snabbt ner kålen i iskallt vatten, för att behålla färg och spänst.

Dressing

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, salt och peppar för hand eller med elvisp. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat. Smaka av med kryddnejlika.
  2. Dela stora brysselkål på hälften eller i kvartar. Blanda med äpple, valnötter, sidfläsk och dressing.

Tips

Byt ut sidf läsket mot bacon eller nötterna mot pumpa- eller solroskärnor! solroskärnor

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ingela

2013-01-27

Åt den här salladen på ett kalas igår, den var kanongod!

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g fintärnat rökt sidfläsk
  • 1 kg ansad brysselkål
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk skånsk senap
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl vanlig eller kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk salt

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Stek sidfläsket knaprigt i en torr, het stekpanna.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner brysselkålen och koka 5 minuter eller till önskad konsistens. Häll av vattnet och kyl snabbt ner kålen i iskallt vatten, för att behålla färg och spänst.

Dressing

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, salt och peppar för hand eller med elvisp. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat. Smaka av med kryddnejlika.
  2. Dela stora brysselkål på hälften eller i kvartar. Blanda med äpple, valnötter, sidfläsk och dressing.

Tips

Byt ut sidf läsket mot bacon eller nötterna mot pumpa- eller solroskärnor! solroskärnor

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ingela

2013-01-27

Åt den här salladen på ett kalas igår, den var kanongod!