Brysselkål med vitlök och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(200)

Sätt smak på brysselkålen med vitlök, citron och honung.

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g halverad färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 citron finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft.
  2. Salta, peppra och ringla över honung. Stek ytterligare 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-12-05

Åt detta i stället för potatis till älgskavsgryta. Supergott

Margareta Lindqvist Berglund

2015-12-26

Mycket gott! Perfekt till köttbullar,korv och skinka. Ersätter potatis.

Ingela

2013-01-05

Väldigt gott till stekt laxfilé, smulade också fetaost över!

Bo Lindén

2013-01-02

Super Duper... yummy

Beckis

2012-12-26

Gör gott :)

Louise

2012-12-04

Perfekt till julbordet. Barnen gillade det!

Pia

2012-03-19

Supergott!!

Bengt

2012-01-14

Ännu godare!!!!!!!

Sophie

2012-01-01

Gott!!

Liknande recept

Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g halverad färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 citron finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Brysselkål med vitlök och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(200)

Sätt smak på brysselkålen med vitlök, citron och honung.

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft.
  2. Salta, peppra och ringla över honung. Stek ytterligare 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-12-05

Åt detta i stället för potatis till älgskavsgryta. Supergott

Margareta Lindqvist Berglund

2015-12-26

Mycket gott! Perfekt till köttbullar,korv och skinka. Ersätter potatis.

Ingela

2013-01-05

Väldigt gott till stekt laxfilé, smulade också fetaost över!

Bo Lindén

2013-01-02

Super Duper... yummy

Beckis

2012-12-26

Gör gott :)

Louise

2012-12-04

Perfekt till julbordet. Barnen gillade det!

Pia

2012-03-19

Supergott!!

Bengt

2012-01-14

Ännu godare!!!!!!!

Sophie

2012-01-01

Gott!!

Liknande recept

Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)