För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Brysselkål med vitlök och citron

Betyg (1-5):
1.97 (177 betyg)

Sätt smak på brysselkålen med vitlök, citron och honung.

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g halverad färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 citron finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft.
  2. Salta, peppra och ringla över honung. Stek ytterligare 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-12-05

Åt detta i stället för potatis till älgskavsgryta. Supergott

Margareta Lindqvist Berglund

2015-12-26

Mycket gott! Perfekt till köttbullar,korv och skinka. Ersätter potatis.

Ingela

2013-01-05

Väldigt gott till stekt laxfilé, smulade också fetaost över!

Bo Lindén

2013-01-02

Super Duper... yummy

Beckis

2012-12-26

Gör gott :)

Louise

2012-12-04

Perfekt till julbordet. Barnen gillade det!

Pia

2012-03-19

Supergott!!

Bengt

2012-01-14

Ännu godare!!!!!!!

Sophie

2012-01-01

Gott!!

Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Coleslaw med rödkål

(6)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g halverad färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 citron finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Brysselkål med vitlök och citron

Betyg (1-5):
1.97 (177 betyg)

Sätt smak på brysselkålen med vitlök, citron och honung.

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft.
  2. Salta, peppra och ringla över honung. Stek ytterligare 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-12-05

Åt detta i stället för potatis till älgskavsgryta. Supergott

Margareta Lindqvist Berglund

2015-12-26

Mycket gott! Perfekt till köttbullar,korv och skinka. Ersätter potatis.

Ingela

2013-01-05

Väldigt gott till stekt laxfilé, smulade också fetaost över!

Bo Lindén

2013-01-02

Super Duper... yummy

Beckis

2012-12-26

Gör gott :)

Louise

2012-12-04

Perfekt till julbordet. Barnen gillade det!

Pia

2012-03-19

Supergott!!

Bengt

2012-01-14

Ännu godare!!!!!!!

Sophie

2012-01-01

Gott!!

Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Coleslaw med rödkål

(6)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)