Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn på 250°, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-12-31

Enkelt och fantastiskt gott. Har blivit ett stående önskemål på alla födelsedagar i familjen o släkten och det innebär mååååånga måltider.

Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor

Bruschetta med prosciuttolindad sparris
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn på 250°, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-12-31

Enkelt och fantastiskt gott. Har blivit ett stående önskemål på alla födelsedagar i familjen o släkten och det innebär mååååånga måltider.

Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor