Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.32 (25 betyg)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-12-31

Enkelt och fantastiskt gott. Har blivit ett stående önskemål på alla födelsedagar i familjen o släkten och det innebär mååååånga måltider.

Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor

Liknande recept

Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.32 (25 betyg)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-12-31

Enkelt och fantastiskt gott. Har blivit ett stående önskemål på alla födelsedagar i familjen o släkten och det innebär mååååånga måltider.

Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor

Liknande recept

Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)