Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
3.27 (22 betyg)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor

Liknande recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

(1)

Förrättsplock

(0)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(15)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 5 finhackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • Sparris:
  • 12 gröna sparrisar
  • 80 g prosciutto, 2 skivor/portion
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Bruschetta:
  • 0.5 lantbröd, 1 skiva/portion
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl hela blad från färsk basilika

Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Betyg (1-5):
3.27 (22 betyg)

Snygg förrätt med smak av Italien.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris

  1. Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.
  2. Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta

  1. Rosta brödskivorna i ugn, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.
  2. Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2014-12-31

Fantastiskt gott som även barnen gillar.

Johan

2011-12-27

mycket goor

Liknande recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

(1)

Förrättsplock

(0)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(15)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies