Brunsås grundrecept

Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god

Brunsås grundrecept
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god