Brunsås grundrecept

Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god

Liknande recept

Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtglass i strut

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Brunsås grundrecept
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god

Liknande recept

Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtglass i strut

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)