
Brunkål
Betyg (1-5):
God och smakrik brunkål är ett måste på julbordet. Passar perfekt att servera till köttbullarna och skinkan.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
- 2 kg vitkål
- 2 msk sirap
- 3 msk kinesisk soja
- 4 dl skinkspad eller buljongtärning
- 2 msk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Strimla kålen och koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i kålen och låt koka ca 5 min. Låt rinna av i ett durkslag innan kålen fördelas på en ugnsplåt.
- Ringla över sirap och soja. Vänd runt och häll över skinkspadet. Klicka på smöret och ställ in plåten i mitten av ugnen. Tillaga ca 1 tim, rör om någon gång under tiden.
Brunkål
Betyg (1-5):
God och smakrik brunkål är ett måste på julbordet. Passar perfekt att servera till köttbullarna och skinkan.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Strimla kålen och koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i kålen och låt koka ca 5 min. Låt rinna av i ett durkslag innan kålen fördelas på en ugnsplåt.
- Ringla över sirap och soja. Vänd runt och häll över skinkspadet. Klicka på smöret och ställ in plåten i mitten av ugnen. Tillaga ca 1 tim, rör om någon gång under tiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!