Brunkål

Brunkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

God och smakrik brunkål är ett måste på julbordet. Passar perfekt att servera till köttbullarna och skinkan.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
  • 2 kg vitkål
  • 2 msk sirap
  • 3 msk kinesisk soja
  • 4 dl skinkspad eller buljongtärning
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla kålen och koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i kålen och låt koka ca 5 min. Låt rinna av i ett durkslag innan kålen fördelas på en ugnsplåt.
  2. Ringla över sirap och soja. Vänd runt och häll över skinkspadet. Klicka på smöret och ställ in plåten i mitten av ugnen. Tillaga ca 1 tim, rör om någon gång under tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brunkål
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 kg vitkål
  • 2 msk sirap
  • 3 msk kinesisk soja
  • 4 dl skinkspad eller buljongtärning
  • 2 msk smör

Brunkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

God och smakrik brunkål är ett måste på julbordet. Passar perfekt att servera till köttbullarna och skinkan.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
7 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla kålen och koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i kålen och låt koka ca 5 min. Låt rinna av i ett durkslag innan kålen fördelas på en ugnsplåt.
  2. Ringla över sirap och soja. Vänd runt och häll över skinkspadet. Klicka på smöret och ställ in plåten i mitten av ugnen. Tillaga ca 1 tim, rör om någon gång under tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!