Brunchpizza med ägg och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Pizza med tomat, ost, champinjon, skinka och ägg.

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1.5 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 100 g skivade champinjoner
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 100 g skivad rökt eller kokt smörgåsskinka
  • babyspenat, rucola eller färsk basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och till sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i köksmaskin och jäs under bakduk 30 minuter.
    Eller följ instruktionerna på pizzakitförpackningen.
  2. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över osten. Fördela champinjoner och tomater på pizzan och sätt in plåten i ugnen (temperatur enligt förpackningen) 7-8 minuter.
  4. Ta ut plåten och knäck försiktigt äggen på pizzan, grädda ytterligare 6 minuter.
  5. Toppa pizzan med skinka och spenat vid servering.

Tips

Det går också bra med 1 pizzakit.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(106)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1.5 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 100 g skivade champinjoner
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 100 g skivad rökt eller kokt smörgåsskinka
  • babyspenat, rucola eller färsk basilika

Brunchpizza med ägg och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Pizza med tomat, ost, champinjon, skinka och ägg.

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och till sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i köksmaskin och jäs under bakduk 30 minuter.
    Eller följ instruktionerna på pizzakitförpackningen.
  2. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över osten. Fördela champinjoner och tomater på pizzan och sätt in plåten i ugnen (temperatur enligt förpackningen) 7-8 minuter.
  4. Ta ut plåten och knäck försiktigt äggen på pizzan, grädda ytterligare 6 minuter.
  5. Toppa pizzan med skinka och spenat vid servering.

Tips

Det går också bra med 1 pizzakit.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(106)