Brunchpizza med ägg och skinka

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1.5 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 100 g skivade champinjoner
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 100 g skivad rökt eller kokt smörgåsskinka
  • babyspenat, rucola eller färsk basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och till sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i köksmaskin och jäs under bakduk 30 minuter.<br> Eller följ instruktionerna på pizzakitförpackningen.
  2. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över osten. Fördela champinjoner och tomater på pizzan och sätt in plåten i ugnen (temperatur enligt förpackningen) 7-8 minuter.
  4. Ta ut plåten och knäck försiktigt äggen på pizzan, grädda ytterligare 6 minuter.
  5. Toppa pizzan med skinka och spenat vid servering.

Tips

Det går också bra med 1 pizzakit.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1.5 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 100 g skivade champinjoner
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 100 g skivad rökt eller kokt smörgåsskinka
  • babyspenat, rucola eller färsk basilika

Brunchpizza med ägg och skinka

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och till sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i köksmaskin och jäs under bakduk 30 minuter.<br> Eller följ instruktionerna på pizzakitförpackningen.
  2. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över osten. Fördela champinjoner och tomater på pizzan och sätt in plåten i ugnen (temperatur enligt förpackningen) 7-8 minuter.
  4. Ta ut plåten och knäck försiktigt äggen på pizzan, grädda ytterligare 6 minuter.
  5. Toppa pizzan med skinka och spenat vid servering.

Tips

Det går också bra med 1 pizzakit.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies