Brownies

Brownies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska sega brownies med choklad. Enkelt recept på amerikanska brownies som bakas i en liten långpanna.

Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g margarin eller smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl nötkärnor (ca 65 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite.
  2. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.

Tål inte allt?

  1. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm).Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.

Utan gluten och mjölk

  1. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd.Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd.Receptet innehåller ägg.

Tips

Vänta tills brownien svalnat helt och toppa den sen med smält mjölkchoklad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brownies
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g margarin eller smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl nötkärnor (ca 65 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Brownies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska sega brownies med choklad. Enkelt recept på amerikanska brownies som bakas i en liten långpanna.

Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite.
  2. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.

Tål inte allt?

  1. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm).Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.

Utan gluten och mjölk

  1. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd.Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd.Receptet innehåller ägg.

Tips

Vänta tills brownien svalnat helt och toppa den sen med smält mjölkchoklad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!