Bröllopstårta

Bröllopstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Baka din egen bröllopstårta! Att lyckas med en riktigt maffig chokladtårta med fin dekoration är enklare än du tror om du följer vårt recept.

Tillagningstid: 2 timmar + tid för bottnarna att svalna
Ugnstemperatur:150º
1 trevåningstårta bitar
  • Bottnar (x 2 satser):
  • 350 g smör
  • 400 mörk choklad, 60-70 %
  • 4 dl ljust muskovadosocker
  • 6 ägg
  • 100 g mandel, malen
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 500 g björnbär
  • 500 g hallon
  • Chokladmousse (x 2 satser):
  • 300 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • Garnering:
  • 150 g mjölkchoklad, riven på osthyvel
  • 200 g björnbär
  • 200 g hallon
  • smultron -blad
  • penséer, eller andra ätbara blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Du behöver tre runda formar, 20, 24 och 26 cm i diameter. Bottnar: Täck formarna med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör. Smält smör och choklad i en kastrull, låt svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt mandel, mjöl och chokladblandning. Vispa till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i de tre formarna. Grädda mitt i ugnen tills ytan blivit matt, 25-35 minuter. Låt bottnarna svalna, ta dem ur formarna och gör en till omgång.
  3. Chokladmousse: Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner florsocker i den avsvalnade chokladen, sedan äggulor och sist grädde. Rör tills choklad och grädde blandat sig till en slät mousse.
  4. Mosa bären och fördela på tre bottnar. Bred på ett lager mousse. Lägg på de tre andra bottnarna och täck tårtorna runt om med mousse. Garnera med choklad och bär. Lägg smultronblad på faten runt tårtorna, och garnera gärna med ätliga blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bröllopstårta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Bottnar (x 2 satser):
  • 350 g smör
  • 400 mörk choklad, 60-70 %
  • 4 dl ljust muskovadosocker
  • 6 ägg
  • 100 g mandel, malen
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 500 g björnbär
  • 500 g hallon
  • Chokladmousse (x 2 satser):
  • 300 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • Garnering:
  • 150 g mjölkchoklad, riven på osthyvel
  • 200 g björnbär
  • 200 g hallon
  • smultron -blad
  • penséer, eller andra ätbara blommor

Bröllopstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Baka din egen bröllopstårta! Att lyckas med en riktigt maffig chokladtårta med fin dekoration är enklare än du tror om du följer vårt recept.

Tillagningstid: 2 timmar + tid för bottnarna att svalna
Ugnstemperatur:150º
1 trevåningstårta bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Du behöver tre runda formar, 20, 24 och 26 cm i diameter. Bottnar: Täck formarna med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör. Smält smör och choklad i en kastrull, låt svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt mandel, mjöl och chokladblandning. Vispa till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i de tre formarna. Grädda mitt i ugnen tills ytan blivit matt, 25-35 minuter. Låt bottnarna svalna, ta dem ur formarna och gör en till omgång.
  3. Chokladmousse: Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner florsocker i den avsvalnade chokladen, sedan äggulor och sist grädde. Rör tills choklad och grädde blandat sig till en slät mousse.
  4. Mosa bären och fördela på tre bottnar. Bred på ett lager mousse. Lägg på de tre andra bottnarna och täck tårtorna runt om med mousse. Garnera med choklad och bär. Lägg smultronblad på faten runt tårtorna, och garnera gärna med ätliga blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!