Bowl med svamp och krispig panko

Bowl med svamp och krispig panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetarisk onsen bowl med ris, ägg, shiitakesvamp, grönkål och smakrik sås. Otroligt gott. Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 3 dl sushiris eller jasminris
  • 4 ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • olja och smör, till stekning
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull och dra den från värmen. Häll i ½ liter kallt vatten och lägg i äggen.
  2. Låt dem ligga i vattnet 18 min innan de sköljs ordentligt i kallt vatten.
  3. Stek ströbrödet i olja till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Dela svamparna på längdenoch riv grönkålen i mindre bitar.
  4. Stek svampen i olja och smör i het stekpanna till fin färg. Vänd ner kålblad och lök och stek lite till.
  5. Blanda soja, ketchup och sesamolja. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på svamp- och kålblandningen. Skeda över dressingen.
  6. Forma ett hål i mitten och knäck i ett ägg i varje skål. Toppa med panko och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-17

Vad kul att ni gillade receptet, Linn!

Linn

2022-02-17

Otroligt gott! Vi använde ostronskivling istället, eftersom det var det vi fick tag på. Stekte sallad istället för grönkål. Fungerade utmärkt. Gjorde också lite buljong som vi skedade över. Kommer definitivt att laga igen!

Bowl med svamp och krispig panko
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl sushiris eller jasminris
  • 4 ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • olja och smör, till stekning
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Bowl med svamp och krispig panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetarisk onsen bowl med ris, ägg, shiitakesvamp, grönkål och smakrik sås. Otroligt gott. Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull och dra den från värmen. Häll i ½ liter kallt vatten och lägg i äggen.
  2. Låt dem ligga i vattnet 18 min innan de sköljs ordentligt i kallt vatten.
  3. Stek ströbrödet i olja till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Dela svamparna på längdenoch riv grönkålen i mindre bitar.
  4. Stek svampen i olja och smör i het stekpanna till fin färg. Vänd ner kålblad och lök och stek lite till.
  5. Blanda soja, ketchup och sesamolja. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på svamp- och kålblandningen. Skeda över dressingen.
  6. Forma ett hål i mitten och knäck i ett ägg i varje skål. Toppa med panko och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-17

Vad kul att ni gillade receptet, Linn!

Linn

2022-02-17

Otroligt gott! Vi använde ostronskivling istället, eftersom det var det vi fick tag på. Stekte sallad istället för grönkål. Fungerade utmärkt. Gjorde också lite buljong som vi skedade över. Kommer definitivt att laga igen!