Bowl med svamp och krispig panko

Bowl med svamp och krispig panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegetarisk onsen bowl med ris, ägg, shiitakesvamp, grönkål och smakrik sås. Otroligt gott. Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl sushiris eller jasminris
  • 4 ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • olja och smör, till stekning
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull och dra den från värmen. Häll i ½ liter kallt vatten och lägg i äggen.
  2. Låt dem ligga i vattnet 18 min innan de sköljs ordentligt i kallt vatten.
  3. Stek ströbrödet i olja till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Dela svamparna på längdenoch riv grönkålen i mindre bitar.
  4. Stek svampen i olja och smör i het stekpanna till fin färg. Vänd ner kålblad och lök och stek lite till.
  5. Blanda soja, ketchup och sesamolja. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på svamp- och kålblandningen. Skeda över dressingen.
  6. Forma ett hål i mitten och knäck i ett ägg i varje skål. Toppa med panko och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Bibimbap

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)
Bowl med svamp och krispig panko
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl sushiris eller jasminris
  • 4 ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g shiitakesvamp
  • 100 g grönkål
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • olja och smör, till stekning
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Bowl med svamp och krispig panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegetarisk onsen bowl med ris, ägg, shiitakesvamp, grönkål och smakrik sås. Otroligt gott. Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull och dra den från värmen. Häll i ½ liter kallt vatten och lägg i äggen.
  2. Låt dem ligga i vattnet 18 min innan de sköljs ordentligt i kallt vatten.
  3. Stek ströbrödet i olja till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Dela svamparna på längdenoch riv grönkålen i mindre bitar.
  4. Stek svampen i olja och smör i het stekpanna till fin färg. Vänd ner kålblad och lök och stek lite till.
  5. Blanda soja, ketchup och sesamolja. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på svamp- och kålblandningen. Skeda över dressingen.
  6. Forma ett hål i mitten och knäck i ett ägg i varje skål. Toppa med panko och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Bibimbap

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)