Bowl med sesampanerad fisk

Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2022-07-02

Mycket gott, la lite färsk koriander i kålen.

Erika

2021-11-21

Så gott!

Markus

2021-05-04

Gott och fräscht med bra komponenter som kombineras tillsammans till en lätt men god måltid.

Bowl med sesampanerad fisk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2022-07-02

Mycket gott, la lite färsk koriander i kålen.

Erika

2021-11-21

Så gott!

Markus

2021-05-04

Gott och fräscht med bra komponenter som kombineras tillsammans till en lätt men god måltid.