Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)