Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Fishcakes

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl grötris
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • smör och olja, till stekning
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 200 g spetskål, strimlad
  • 1 lime
  • 2 morötter, hyvlade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Bowl med sesampanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och nyttig bowl med grötris, kål, morot och fisktärningar som paneras i sesamfrön och toppas med ingefärs-majonnäs och lime.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd. Skär fisken i kuber, salta och vänd runt i sesamfrön. Stek fiskkuberna i smör och olja till fin färg.
  2. Blanda majonnäs med ingefära. Smaka av med honung och salt. Vänd runt kålen med saft från en halv lime.
  3. Fördela ris, fisk och kål i 4 skålar. Toppa med morot och salladslök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Fishcakes

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)