Boureki

Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rotfruktstortilla

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Boureki
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rotfruktstortilla

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)