Boureki
  • Tid 15 min + 1 timme i ugn
  • Ugn 200º

Boureki

3.11 (19 betyg)

  • Tillagningstid 15 min + 1 timme i ugn
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.

  3. 3

    Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.

  4. 4

    Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar