Boureki

Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Boureki är en grekisk zucchinigratäng med potatis och fårost. Prova vårt enkla och goda recept!

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boureki
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Boureki är en grekisk zucchinigratäng med potatis och fårost. Prova vårt enkla och goda recept!

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!