Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rotfruktstortilla

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(37)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Boureki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rotfruktstortilla

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(37)