
Boureki
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis
- 1 kg zucchini
- 2 msk vetemjöl
- 2 krukor mynta
- 1 kruka oregano
- 1 msk olivolja
- 500 g grekisk vitost eller fårost
- 1 tsk svartpeppar
- 200 g blandade skivade tomater
- 1.5 dl grädde
- 1.5 dl olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
- Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
- Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.
Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
Liknande recept
Boureki
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
- Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
- Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.
Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!