För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Boureki

Betyg (1-5):
3.29 (21 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(35)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Kycklingspett med hummus

(10)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Rotfruktstortilla

(18)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 1 kg zucchini
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krukor mynta
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 500 g grekisk vitost eller fårost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g blandade skivade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl olivolja

Boureki

Betyg (1-5):
3.29 (21 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Vänd runt skivorna i mjölet i en skål. Hacka mynta och oregano.
  3. Ringla olja i en ugnsfast form, ca 25 x 35 cm. Fördela hälften av potatis- och zucchiniskivorna i formen. Täck med hälften av den smulade osten samt hälften av myntan, oreganon och pepparn. Lägg på resterande potatis- och zucchiniskivor, ost och kryddor. Spara lite mynta till garnering.
  4. Toppa med tomatskivor och ringla över grädde och olivolja. Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(35)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Kycklingspett med hummus

(10)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Rotfruktstortilla

(18)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)