Börek med spenat och fetaost
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Börek med spenat och fetaost

3.38 (24 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 250 g filodeg (1 paket)
  • 150 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Värm upp olja i en stekpanna. Stek spenat och vitlök tills spenaten sjunkit ihop och vätskan dunstat bort. Tillsätt honung, oregano, och chiliflakes. Salta och peppra.

  2. 2

    Vispa ägget lätt med yoghurt.

  3. 3

    Dela filodegen på mitten, i ark på 30x20 cm. Lägg 4 ark ovanpå varandra och pensla med äggmixen mellan arken. Fördela 1⁄4 av spenaten över degen och smula över 1⁄4 av osten. Vik in kanterna på långsidorna och rulla ihop till en rulle. (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).

  4. 4

    Gör likadant med resten av spenaten och osten. Lägg de 4 rullarna i en inoljad form och pensla med äggmixen. Lämna utrymme mellan rullarna.

  5. 5

    Grädda gyllene mitt i ugnen, 20–25 min. Låt svalna och dela på mitten. Servera!

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Magdalena

    Proportionerna kändes helt fel så jag tog 500 g spenat (jag använde fryst, det gick utmärkt), 2 ägg, 1,5 dl yoghurt naturell naturlig fetthalt 3-4% och 1/2 tsk chiliflakes.

  • Mirre

    Väldigt gott och inte för starkt!

  • Tatiana

    För starkt

  • Arne

    Lite för lite fyllning i receptet, annars väldigt gott!