Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Börek med spenat och fetaost
Sätt ugnen på 175°. Värm upp olja i en stekpanna. Stek spenat och vitlök tills spenaten sjunkit ihop och vätskan dunstat bort. Tillsätt honung, oregano, och chiliflakes. Salta och peppra.
Vispa ägget lätt med yoghurt.
Dela filodegen på mitten, i ark på 30x20 cm. Lägg 4 ark ovanpå varandra och pensla med äggmixen mellan arken. Fördela 1⁄4 av spenaten över degen och smula över 1⁄4 av osten. Vik in kanterna på långsidorna och rulla ihop till en rulle. (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).
Gör likadant med resten av spenaten och osten. Lägg de 4 rullarna i en inoljad form och pensla med äggmixen. Lämna utrymme mellan rullarna.
Grädda gyllene mitt i ugnen, 20–25 min. Låt svalna och dela på mitten. Servera!
Logga in för att skriva en kommentar
Proportionerna kändes helt fel så jag tog 500 g spenat (jag använde fryst, det gick utmärkt), 2 ägg, 1,5 dl yoghurt naturell naturlig fetthalt 3-4% och 1/2 tsk chiliflakes.
Väldigt gott och inte för starkt!
För starkt
Lite för lite fyllning i receptet, annars väldigt gott!