Boquerones med citron och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Trendigt alternativ till den inlagda sillen. Citronen ger syra och olivoljan ger medelhavskänsla.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl citronsaft, från pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • Vid servering:
  • 175 g fänkålsstånd
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, 1 msk pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Strö ut grovsalt i en form. Vänd runt strömmingsfiléerna så det är salt på båda sidor. Täck med plast och låt stå i kyl ca 6 tim. Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den bredaste ändan och dra filéen rakt ner.
  2. Blanda vinäger, fänkålsfrö och citron. Lägg ner filéerna och låt stå i kyl ca 12 timmar, tills fisken tillagats av syran och blivit vit i köttet.
  3. Ta upp ur marinaden och lägg i en burk med olivolja. Alla steg hit kan förberedas dagen före.

Vid servering

  1. Skölj och strimla fänkålen tunt på mandolin/med osthyvel. Vänd runt med ingefära, persilja, lite av olivoljan och citron.
  2. Varva fänkål, fisk och ev mer olivolja på ett fat. Toppa med nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med kokos och curryrub

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsill med honung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citronsill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crostini med japansk laxtartar

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl citronsaft, från pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • Vid servering:
  • 175 g fänkålsstånd
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, 1 msk pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Boquerones med citron och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Trendigt alternativ till den inlagda sillen. Citronen ger syra och olivoljan ger medelhavskänsla.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strö ut grovsalt i en form. Vänd runt strömmingsfiléerna så det är salt på båda sidor. Täck med plast och låt stå i kyl ca 6 tim. Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den bredaste ändan och dra filéen rakt ner.
  2. Blanda vinäger, fänkålsfrö och citron. Lägg ner filéerna och låt stå i kyl ca 12 timmar, tills fisken tillagats av syran och blivit vit i köttet.
  3. Ta upp ur marinaden och lägg i en burk med olivolja. Alla steg hit kan förberedas dagen före.

Vid servering

  1. Skölj och strimla fänkålen tunt på mandolin/med osthyvel. Vänd runt med ingefära, persilja, lite av olivoljan och citron.
  2. Varva fänkål, fisk och ev mer olivolja på ett fat. Toppa med nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med kokos och curryrub

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsill med honung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citronsill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crostini med japansk laxtartar

Betyg
Betyg
(16)