Boquerones med citron och fänkål

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Trendigt alternativ till den inlagda sillen. Citronen ger syra och olivoljan ger medelhavskänsla.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl citronsaft, från pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • Vid servering:
  • 175 g fänkålsstånd
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, 1 msk pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Strö ut grovsalt i en form. Vänd runt strömmingsfiléerna så det är salt på båda sidor. Täck med plast och låt stå i kyl ca 6 tim. Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den bredaste ändan och dra filéen rakt ner.
  2. Blanda vinäger, fänkålsfrö och citron. Lägg ner filéerna och låt stå i kyl ca 12 timmar, tills fisken tillagats av syran och blivit vit i köttet.
  3. Ta upp ur marinaden och lägg i en burk med olivolja. Alla steg hit kan förberedas dagen före.

Vid servering

  1. Skölj och strimla fänkålen tunt på mandolin/med osthyvel. Vänd runt med ingefära, persilja, lite av olivoljan och citron.
  2. Varva fänkål, fisk och ev mer olivolja på ett fat. Toppa med nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos

(6)

Lax- och gösceviche

(1)

Laxbakelse

(63)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Laxceviche med äpple

(1)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl citronsaft, från pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • Vid servering:
  • 175 g fänkålsstånd
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, 1 msk pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Boquerones med citron och fänkål

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Trendigt alternativ till den inlagda sillen. Citronen ger syra och olivoljan ger medelhavskänsla.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strö ut grovsalt i en form. Vänd runt strömmingsfiléerna så det är salt på båda sidor. Täck med plast och låt stå i kyl ca 6 tim. Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den bredaste ändan och dra filéen rakt ner.
  2. Blanda vinäger, fänkålsfrö och citron. Lägg ner filéerna och låt stå i kyl ca 12 timmar, tills fisken tillagats av syran och blivit vit i köttet.
  3. Ta upp ur marinaden och lägg i en burk med olivolja. Alla steg hit kan förberedas dagen före.

Vid servering

  1. Skölj och strimla fänkålen tunt på mandolin/med osthyvel. Vänd runt med ingefära, persilja, lite av olivoljan och citron.
  2. Varva fänkål, fisk och ev mer olivolja på ett fat. Toppa med nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos

(6)

Lax- och gösceviche

(1)

Laxbakelse

(63)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Laxceviche med äpple

(1)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies