Bönsallad med feferoni och lime

Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bönsallad med feferoni och lime
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!