Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
4.1 (20 betyg)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-02

Fantastiskt lätt och ruggigt god!

Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.

Liknande recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Klassiska falafel

(58)

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

(4)

Broccolisoppa med ädelosttoast

(24)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Kebab

(20)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
4.1 (20 betyg)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-02

Fantastiskt lätt och ruggigt god!

Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.

Liknande recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Klassiska falafel

(58)

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

(4)

Broccolisoppa med ädelosttoast

(24)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Kebab

(20)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies