Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
4.05 (19 betyg)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.

Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
4.05 (19 betyg)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.

Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies