Bönbollar med chili och vitlöksdipp

Bönbollar med chili och vitlöksdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Stekta små bönbollar smaksatta med chili, koriander och soja, goda tillsammans med smakrik vitlöksdipp. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 380 g kokta svarta bönor, avsköljda
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • cornichoner, till servering
  • Vitlöksdipp
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Mosa bönorna med en gaffel. Blanda ner ägg, ströbröd, lök, chili, soja, kryddor och salt.
  2. Forma till små bollar med blöta händer. Stek i het panna i rikligt med olja.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
  4. Stick tandpetare genom cornichons och bönbollar och ställ på ett serveringsfat. Servera med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nyfikenbollar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bönröra med oliver och spiskummin

Betyg
Betyg
(5)
Bönbollar med chili och vitlöksdipp
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 380 g kokta svarta bönor, avsköljda
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • cornichoner, till servering
  • Vitlöksdipp
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Bönbollar med chili och vitlöksdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Stekta små bönbollar smaksatta med chili, koriander och soja, goda tillsammans med smakrik vitlöksdipp. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna med en gaffel. Blanda ner ägg, ströbröd, lök, chili, soja, kryddor och salt.
  2. Forma till små bollar med blöta händer. Stek i het panna i rikligt med olja.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
  4. Stick tandpetare genom cornichons och bönbollar och ställ på ett serveringsfat. Servera med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nyfikenbollar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bönröra med oliver och spiskummin

Betyg
Betyg
(5)