Böcklinglåda med potatis

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Bjud på en riktig skärgårdsmiddag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g böcklingar
  • 5 kokta, skivade potatisar
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk klippt dill
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filéa böcklingen, tag bort alla småben. Varva potatis, böcklingfiléer och purjolök i en smord ugnsform.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över böcklingen. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat, 30-35 minuter.
  3. Klipp över dill och servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2013-09-18

Det här receptet gjorde alltid min mamma när vi var små på 60-70-talet =) gott gott

Kristina

2013-06-15

Jättegott och enkelt! :)

Liknande recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Peixe frito com batata doce

(4)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Laxpaj med potatis

(13)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g böcklingar
  • 5 kokta, skivade potatisar
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk klippt dill
  • 1 krm salt

Böcklinglåda med potatis

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Bjud på en riktig skärgårdsmiddag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filéa böcklingen, tag bort alla småben. Varva potatis, böcklingfiléer och purjolök i en smord ugnsform.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över böcklingen. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat, 30-35 minuter.
  3. Klipp över dill och servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2013-09-18

Det här receptet gjorde alltid min mamma när vi var små på 60-70-talet =) gott gott

Kristina

2013-06-15

Jättegott och enkelt! :)

Liknande recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Peixe frito com batata doce

(4)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Laxpaj med potatis

(13)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies