Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Gör så här

  1. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(38)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(38)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies