
Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (16)
- 600 g blomkål
- 400 g potatis, skalad
- 1 gul lök
- olivolja, till stekning
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- röd chili, strimlad
- 25 g färsk ingefära, skivad
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 liter vatten
- 2 msk konc. grönsaksfond
- 1 msk honung
- 0.5 citron, pressad saft
- Till servering:
- 1 förpackning kokta gröna linser
- 2 msk japansk soja
- 30 g mangoldskott
Gör så här
- Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
- Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
- Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.
Liknande recept
Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
- Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
- Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!