För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Gör så här

  1. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Spagetti med tomatsås

(46)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Spagetti med tomatsås

(46)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)