Blomkålssoppa med bacontopping
  • Tid 30 min

Blomkålssoppa med bacontopping

4 (8 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.

  2. 2

    Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.

  3. 3

    Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar