För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!

Liknande recept

Soppa med nudlar och färs

(14)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Köttfärsgratäng med zucchini

(28)

Kryddiga biffar i tomatsås

(18)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(1)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!

Liknande recept

Soppa med nudlar och färs

(14)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Köttfärsgratäng med zucchini

(28)

Kryddiga biffar i tomatsås

(18)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(1)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)