Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)