Blomkålspuré med brynt hasselnötssmör och varmrökt lax

Betyg (1-5):
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 400 g varmrökt lax
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 dl crème fraiche
  • Brynt hasselnötssmör:
  • 100 g hasselnötter med skal
  • 100 g smör
  • Garnering:
  • 3 blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Sila och låt rinna av. Mixa slätt i en matberedare. Vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Brynt hasselnötssmör: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 min. Skala nötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk. Grovhacka dem.

Brynt hasselnötssmör

  1. Bryn smöret vid servering och tillsätt nötterna.

Garnering

  1. Skiva 2 blomkålsbuketter supertunt, gärna på en mandolin. Lägg i kallt vatten i väntan på servering.
  2. Skeda upp blomkålspurén på tallrikar, bryt laxen i mindre bitar och fördela över purén. Avsluta med att hälla på det brynta smöret med nötterna och garnera med blomkål, rivet citronskal och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva N Persson

2014-09-25

Mumsigt värre! En förrättshit!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Lax- och gösceviche

(1)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Tonfisk med gurksalsa

(2)

Bowl med sashimilax

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g varmrökt lax
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 dl crème fraiche
  • Brynt hasselnötssmör:
  • 100 g hasselnötter med skal
  • 100 g smör
  • Garnering:
  • 3 blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Blomkålspuré med brynt hasselnötssmör och varmrökt lax

Betyg (1-5):
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Sila och låt rinna av. Mixa slätt i en matberedare. Vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Brynt hasselnötssmör: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 min. Skala nötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk. Grovhacka dem.

Brynt hasselnötssmör

  1. Bryn smöret vid servering och tillsätt nötterna.

Garnering

  1. Skiva 2 blomkålsbuketter supertunt, gärna på en mandolin. Lägg i kallt vatten i väntan på servering.
  2. Skeda upp blomkålspurén på tallrikar, bryt laxen i mindre bitar och fördela över purén. Avsluta med att hälla på det brynta smöret med nötterna och garnera med blomkål, rivet citronskal och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva N Persson

2014-09-25

Mumsigt värre! En förrättshit!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Lax- och gösceviche

(1)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Tonfisk med gurksalsa

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies