Blomkålspuré med brynt hasselnötssmör och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g varmrökt lax
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Brynt hasselnötssmör:
  • 100 g hasselnötter med skal
  • 100 g smör
  • Garnering:
  • 3 blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Sila och låt rinna av. Mixa slätt i en matberedare. Vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Brynt hasselnötssmör: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 min. Skala nötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk. Grovhacka dem.

Brynt hasselnötssmör

  1. Bryn smöret vid servering och tillsätt nötterna.

Garnering

  1. Skiva 2 blomkålsbuketter supertunt, gärna på en mandolin. Lägg i kallt vatten i väntan på servering.
  2. Skeda upp blomkålspurén på tallrikar, bryt laxen i mindre bitar och fördela över purén. Avsluta med att hälla på det brynta smöret med nötterna och garnera med blomkål, rivet citronskal och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva N Persson

2014-09-25

Mumsigt värre! En förrättshit!

Liknande recept

Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g varmrökt lax
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Brynt hasselnötssmör:
  • 100 g hasselnötter med skal
  • 100 g smör
  • Garnering:
  • 3 blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Blomkålspuré med brynt hasselnötssmör och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Sila och låt rinna av. Mixa slätt i en matberedare. Vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Brynt hasselnötssmör: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 min. Skala nötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk. Grovhacka dem.

Brynt hasselnötssmör

  1. Bryn smöret vid servering och tillsätt nötterna.

Garnering

  1. Skiva 2 blomkålsbuketter supertunt, gärna på en mandolin. Lägg i kallt vatten i väntan på servering.
  2. Skeda upp blomkålspurén på tallrikar, bryt laxen i mindre bitar och fördela över purén. Avsluta med att hälla på det brynta smöret med nötterna och garnera med blomkål, rivet citronskal och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva N Persson

2014-09-25

Mumsigt värre! En förrättshit!

Liknande recept

Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)