Blomkålspizza
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Blomkålspizza

4.5 (6 betyg)

Pizza kan faktiskt vara snabbmat, om man använder färdig pizzadeg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • Färdig pizzadeg, köpt eller hemgjord
Ljus pizzasås:
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Topping:
  • 7 dl riven ost
  • 500 g blomkål
  • 20 cocktailtomater
  • grovmald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kavla ut degen till en eller flera pizzor på plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ett par minuter utan att de tar färg.

  3. 3

    Häll vin, salt och peppar i kastrullen och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.

  4. 4

    Bred ut såsen på degen. Lägg på hälften av osten.

  5. 5

    Skär blomkålen i tunna skivor. Halvera cocktailtomaterna. Fördela på pizzorna. Strö över resten av osten. Krydda med svartpeppar. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Supergod och enkel! Omöjlig att misslyckas med. Jag rörde i hälften av ostmängden i såsen precis innan jag skulle lägga den på pizzan - blev bra då såsen annars blir lite "simmig". Fint med något grönt till, typ basilika eller likn!