Blomkålscurry
  • Tid 25 min

Blomkålscurry

4.18 (17 betyg)

Blomkål i dess godaste form. Det här är en riktig favorit.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 kg blomkål
  • 300 g potatis, skalad och småtärnad
Currypasta:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad gul lök
  • 2 hackade röda chili
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk socker
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • strimlad salladslök
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • ris eller bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.

  2. 2

    Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min.

  3. 3

    Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka 4 min. Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda 6–8 min till.

  4. 4

    Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät ev med ris eller ett gott bröd.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Sjukt gott :)

  • Mira

    God smak, men: så tråkigt när kokosmjölk skär sig vilket den gjorde för mig! väldigt tråkigt att äta då.. nån som har tips på att rädda? Sen råkade jag ha i för mycket fänkål vilket inte rekommenderas :)

  • Lovisa

    Jag vet inte vad Marie- Louise har lagat... Men det här är det godaste jag har ätit på länge! Den är riktigt fyllig i smaken och det är så många smaker! Om en inte gillar färsk koriander, så är den god även utan, men koriandern ger den det där lilla extra ;) Jag har haft i lite bönor eller gröna linser för att göra den extra matig och det blir bra :)

  • Marie-Louise

    Äckligaste jag ätit på länge, och då är jag inte kräsen. Snälla låt den inte komma tillbaka i matkassen! Totalt smaklös med en jolmig och fet kokosmjölk.

Visa fler