Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs
  • Tid 25 min

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

3.32 (31 betyg)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.

  2. 2

    Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.

  3. 3

    Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).

  4. 4

    Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

  • Magnus Karl

    Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!