Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!

Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!

Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)