Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!