Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-28

Lättlagad värmande soppa.

Liknande recept

Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad paprikasallad

Betyg
Betyg
(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-28

Lättlagad värmande soppa.

Liknande recept

Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad paprikasallad

Betyg
Betyg
(1)