För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bookmaker- burgare

(2)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(29)

Grillad paprikasallad

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen

(3)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bookmaker- burgare

(2)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(29)

Grillad paprikasallad

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen

(3)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(12)