Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

De här är sååå goda! Saftiga och med massor av pepparkakssmak.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
  • Apelsinfrosting
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

  1. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.

Tips

Toppa muffinsen med rivet apelsinskal

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • Ingredienser (14)
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
  • Apelsinfrosting
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

De här är sååå goda! Saftiga och med massor av pepparkakssmak.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

  1. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.

Tips

Toppa muffinsen med rivet apelsinskal

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies