Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Vilken smaskig tårta! Vacker, krämig och fluffig blåbärsfyllning med en härligt seg och kardemummadoftande botten!
Rosta havregryn och socker i en långpanna i ugn cirka 10 minuter. Smält smöret. Blanda ner havregryn, kanel och kardemumma i smöret. Klä en form med löstagbar kant med plastfolie. Häll smulblandningen i formen och tryck ut smulorna med handen över botten. Ställ formen kallt.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Dela under tiden äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet ordentligt och smält dem i lite av citrussaften i en kastrull på svag värme. Blanda i resten av saften, skalet och rör ner blandningen tillsammans med blåbären i äggulesmeten. Vispa grädden och vänd ner den. Blanda till sist försiktigt ner äggvitan i äggulesmeten.
Häll krämen över havregrynsbottnen och ställ den kallt att stelna. Det tar 2-3 timmar i kylen. Ta försiktigt tårtan ur formen och dra bort plasten. Garnera tårtan med bär.
Logga in för att skriva en kommentar
@Tilda Det ska vara som det står i receptet.
Konstigt , en skriver att det är avsaknad av socker, och en skriver att det nog ska vara 2msk ist för 2dl. Vilket är rätt?
Bra recept bortsett från den ganska avgörande felskrivningen '2 dl florsocker' iställer för 2 msk. Går ej att få så mycket socker och endast två äggulor pösigt! Tårtan blev dock mycket god i slutändan! Använde bara hälften av citron- och limesaften och det passade bra för vår smak. Nästa gång funderar jag på att göra botten i dubbel sats då den blev en aning tunn.
Lime- och citronsmaken kan bli för stark, tyckte vi. Jag gjorde den i långpanna med dubbel sats och tog lite mindre än den mängd som ska vara till enkel sats. Perfekt för oss.